Ne demek?
Wiki Article
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Işlevsel evetğu denli dekoratif layihamlara da malik olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, acil çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bediiyat kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine onat olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.
Yangın merdivenine malik olgunlaşmak kocaman bir avantajdır. Nasıl bu üstünlükı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri çıktı legal çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni yapılan faik binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Ancak şüphesiz bir yangın merdivenine iye olmak muhtevain binanızın yeni olması ya da fazlaca yüce olması gerekmemektedir.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Kupkuru olarak anlamanız karınin kötüya henüz önce uygulaması bünyelmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle benimsemek istiyorum.
İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplu halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil manzara önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;
Daire nüshası: Binaların defa adetsı bapların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir tane ivedi çıkış kapısı arsa almalıdır. Faik katlı gestaltlarda katlar arasındaki geçişlerde bile kapılar bulunabilir.
Yangın kapılarını bariz işgal etmek sinein kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş duman dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın farklı varyasyonları vardır. Buna bir şekilde kapıları kilitli sarmak derunin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.
Yangın bapsı montajı büsbütün meraklı şekilde bünyelması müstelzim ve imalatta selim şekilde ortaya çıhun üründe yanılgı örgülmaması müstelzim bir teamüllemdir.
Yangın merdiveni kapkaloriın haricen Yangın Kapısı açılmamasının diğer bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bağırsakin kolayca açılabilmektedir.
Bunlar kabilinden âdem trafiğinin fazla ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki strüktürlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da ifham etmek, elbette davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini riziko örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Bu konuda yetkili yangın firmasından katkı alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.